Hírek


Koszorúzás halottak napja alkalmából

2023-10-27 17:58:59

A közelgő halottak napja alkalmából a Nemzeti Tűzoltó Emlékhelynél 2023. október 27-én, Budapesten a Fiumei Úti Sírkertben a  Magyar Tűzoltó Szövetség a Nemzeti Örökség Intézettel közösen szervezett megemlékezésén méltató szavakat mondott Móczár Gábor, a NÖRI főigazgatója. Dobson Tibor tű. vezérőrnagy, a MTSZ elnöke elismerésben részesítette a Magyar Tűzoltó Szövetség által felújíttatott történelmi tűzoltó sírok munkálataiban közreműködő kollégákat, majd a koszorúk elhelyezése és mécsesek gyújtása következett, amelyen a MTSZ elnöke Béres Ferenc tű. alezredessel, a Hagyományőrző Bizottság vezetőjével és Dr. Berki Imre, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának igazgatójával rótta le kegyeletét.

A megemlékezést megtisztelte jelenlétével és koszorút helyezett el Dr. Nyitra Zsolt miniszterelnöki biztos nevében Harakály Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda főmunkatársa, Salamon Lajos, a HTFSZ elnöke, valamint Szabó Tamás ötvösművész, aki a Breuer Szilárd síremlékének felújításában is közreműködött.

A megemlékezést követően mécsesgyújtással és koszorúk elhelyezésével tisztelgett a felújított 17 történelmi tűzoltó sírnál a MTSZ elnöke, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának igazgatója és a MTSZ Hagyományőrző Bizottság vezetője.

A képgaléria ide kattintva tekinthető meg.

Vissza